Около „руската следа“ в избора на мистър Тръмп, прехвърчат нови искри

Три комисии в Конгреса на САЩ се занимават с докладите на бившия британски агент от МИ-6 Кристофър Стийли, които са в основата за разследване на твърденията, че Русия се е опитала да помогне за президентската кампания на Доналд Тръмп през 2016 г.

Представители на републиканците, които по настоящем са председатели на правосъдният департамент и отдела за вътрешни разследвания на САЩ, обаче оспорват достоверността на докладите и дори смятат, че самата Русия, може да е изиграла роля в изготвянето им, съобщават вътрешни източници.

Първоначално тези доклади бяха изискани от опонентите на Тръмп в републиканската партия, а след като вече беше избран за президент, се раздухаха от кръгове близки до семейство Клинтън.
Както знаем медийните атаки срещу Доналд Тръмп започнаха, още преди изборите в САЩ, и продължават и досега.

Този дуел, обаче не е чисто партиен. Така например, представителят на демократите Нунес, който по-рано участваше в разследването около докладите, също е изразявал съмнения относно тяхната достоверност, според информация, предоставена от хора били около него.
Ерик Слауел, който също участва в разследването, и е от партията на демократите, обвинява Нунес, както и други членове на комисията, в опити за саботиране на начинанието.
Така или иначе тази словестна война, продължава вече с месеци, а досега не са представени никакви реални доказателства за руска намеса в избора на Доналд Тръмп.

Източник: Reuters

Tags:

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *