Задълбочава се скандалът, около японският производител на стомана „Кобе Стийл“

Третият най-голям японски производител на стомана – Kobe Steel се забърка в голям скандал, относно качеството на продукцията си, включително мед и алимуний, които се използват широко в производството на автомобили и самолети, а дори и ракети и военно оборудване.
Миналата сряда компанията заяви, че е открила един случай на фалшифицирани данни за качеството на прахообразната желязна руда, използвана предимно в части за превозни средства. Освен това през Уикенда излязоха нови разкрития за това, че компанията е подправяла данни, относно издържливостта на алуминиевите и медни продукти, които се ползват в транспортната и военна промишлености.
Кобе работи с едни от най-големите международни компании, като Тойота, Нисан, Субару, Боинг, Мицубиши и др.
Клиентите са разтревожени от новината, която се очаква да доведе и до спад в цената на акциите, както на Кобе Стийл, така и на компаниите за които произвежда.
Йошихико Кацукава, изпълнителният директор на Кобе, заяви на пресконференция, че не изключва възможността да се появяват нови подобни случаи, но допълни, че засега не е имало клиенти, които да са повдигнали обвинения и съмнения, относно качеството и сигурността на продукцията им, както и това, че продължават да работят със същото темпо с досегашните си партнньори.
Централната Железопътна Компания на Япония, излезе със становището, че някои части, които е получила от Кобе, не отговарят на японските промишлени стандарти, но не смята, че носят заплаха, относно безопасността на използването им.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *