Някой бръчки могат да са признак на заболявания

Бръчките, традиционно се смятат за признак на остаряването. В повечето случаи те са резултат от мимиките, които несъзнателно правим, от типа на кожата ни, или от особеностите на лицето. Но има и бръчки, които могат да са признак за някои заболявания.

Ако откриете някоя от следните видове бръчки по лицето си – не се паникьосвайте, напълно е възможно това да е просто съвпадение. Но ето няколко типа бръчки, които могат да се дължат на заболявания на организма, или стрес:

Хоризонталните линии на челото

Този тип бръчки са познати, като линии на тревогата и са едни от най-разпространените. Често те са признак на това, че прекалено много се тревожим в ежедневието си. Въпросителното повдигане на вежди, което е една от причините за образуването им, всъщност е признак, че таим в себе си много неосвободен стрес. Едно от най-ефикасните средства за бягство от тревогите са разходките сред природата.

Бръчки над веждите

Чертичка над дясната вежда може да означава проблемен черен дроб. В такъв случай трябва да наблягаме повече на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Появата на бръчка над лявата вежда говори за възможни проблеми с далака.

Мостче на носа

Би могло да означава, че сме поддатливи на смяната на сезоните, както и възможни алергични проблеми. Свързано е и с либидото, т.е. намалено желание за секс.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *