Ловци на съкровища смятат, че са открили следите на Кехлибарената Стая

Преди няколко месеца група ловци на съкровища предприеха експедиция в търсене на заграбени от Хитлер съкровища от времето на Втората Световна Война. Групата включва все господа на достолепна възраст, като най-младият от тях е на 67 г. Юнаците са трима – Леонард Блуме, Гюнтер Екхард и и Петер Лор. Заедно те започнаха да локализират и претърсват пещери, където най-често нацистите са крили откраднатото.

В последните часове изтече новината, че може би са открити следите на легендарната Кехлибарена Стая, заграбена от нацистите по време на войната. Демонтирана е от немски войници и пренесена в Кьонисберг – днешният Калининград и оттогава съдбата и е неизвестна.

Петер Лор е използвал ехо-радари, като е изследвал бункери в т.нар. Пещера на Принца разположена под хълмовете на Хартенщайн. Според Лор са открили следи, че зоната е минирана, като си прави извода, че това е направено за да се скрие нещо много ценно. Прави предположението, че може би в пещерата или около нея лежат поне останки от Кехлибарената стая, тъй като на същото място през Април 1945 г. е спрял влак идващ точно от Кьонисберг, за които се предполага, че е пренасял нацистки богатства.

Кехлибарената стая е била декорирана със злато, кехлибар и скъпоценности. Създадена е в Прусия и е подарена на руският император Петър Велики, през 1716 г. по време на тържества бележещи сключеният между Русия и Прусия мир.

Въпреки, че няма запазени останки от оригинала, днес тя е напълно реконструирана и се намира в двореца на Екатерина Велика.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *