Nissan, ще се бори с дехидратацията чрез нова сензитивна седалка

Последиците за тялото, след като сме употребили алкохол предишната вечер са известни. Организма е дехидратиран, което намалява концентрацията и бързината на реакция, които са неотменима част от шофирането.

По тази причина гигантите от Нисан, са решили да създадат седалка, която да помага на водачате да следят нивото на хидратация на организма. Заедно с холандската компания Droogs, Нисан разработи сензитивен материал, който ще се внедрява в изработването на седалки и автомобилни гуми.

Материалът е наречек SOAK и има свойството да променя цвета си при контакт с човешка пот. По този начин седалката , ще предупреждава шофьорите, когато са на ръба на обезводняването. Жълтият цвят сигнализира, че водачът трябва да пие повече вода, докато синьото означава че хидратация е в норма.

Първоначално SOAK е подхваната от холандската компания с идеята да помага на атлетите по време на състезания или тренировки.  Но внедряването и в Nissan Juke показа, че може да се използва и във производството на автомобили.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *