Ето как да си запазим „живи“ плодове и зеленчуци през цялата Зима

Често ми се е искало да имам пресни плодове и зеленчуци и през зимата. Сега можем да си купим от магазина по всяко време, но знаем че качеството, в най-добрият случай е съмнително.

Особено, ако имаме възможноста да си ги доставяме от село, или пък си ги отглеждаме в градината, не би ли било добре да ги запазим за продължителна консумация, без те да загубят качествата си.

Естествено има, например, вакумни торбички, които ни позволяват да ги съхраним за дълъг период, но ефекта при тях е половинчат. Затова, ще ви запозная с един метод, чрез който наистина можем да запазим вкуса и качествата на нашите плодове и зелченчуци през цялата Зима.

Всъщност по подобни начини хората са правели това от незапомнени времена, но ето как можем да го приложим в домашни условия, дори ако живеем в блок и нямаме градина.

Наистина е просто и лесно, това което ни трябва са само продуктите, подходящ съд, например сандък, както и земна почва и пясък.

Пълним до половина съда със смес от почва и мокър ситен пясък. Отбираме най-здравите продукти, и ги поставяме в полу-напълненият съд. Затрупваме ги с останалата смес и това е всичко. Естествено трябва да се съхранява на студено, и ако нямате подходящо помещение, балкона е добър избор за зимният сезон.

Особено подходящо е за съхраняването на ябълки, круши, моркови, пащарнак, ряпа, цвекло, праз и други.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *