Самсунг и Епъл се връщат в съда в патентен спор на стойност 400 милиона долара

Патентната битка между Apple и Samsung, за това кой всъщност притежава правата над смартфоните със заоблени ъгли (наред с други неща), се връща за ново разглеждане в съда. Делото е от преди няколко години, като през 2012 г. Темида нареди на Самсунг да заплати на Епъл повече от 1 милиард долара, с мотива – нанесени на Епъл вреди. След няколко поредни обжалвания, адвокатите на южнокорейският гигант успяха да намалят сумата, като в момента става въпрос за 400 милиона. Явно това не е достатъчно за Самсунг, тъй като започна ново преразглеждане на делото.

Вчера, в Калифорния имаше съдебно заседание, водено от съдията Люси Кох, и главния експерт по делото, специалиста по патентни дела – адвокат Флориан Мюлер.

Съда постанови на двете компании краен срок 25-ти Октовмри да предложат дата на, която да бъде следващото преразглеждане. Според Мюлер, обаче, има 30% шанс Самсунг и Епъл да постигнат извънсъдебно споразумение.

Въпреки, че все още има много пари на масата, двете страни са показали готовност за прекратяване на огъня, по една много проста причина. Задаващата се нова технологична война с Qualcomm, в която двете компании, ще са на една и съща страна.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *