Демократите са обмисляли смяната на Хилъри Клинтън с Джо Байдън преди отминалата вече президентска кампания в САЩ

Бившият председател на Националния комитет на Демократическата партия в САЩ – Дона Бразил твърди, че е искала да замени Хилъри Клинтън с Джо Байдън, като кандидат президент на партията в отминалите вече избори в САЩ.

Тя прави разкритието в очакваната си биографична книга, предварително копие от която беше предоставено на изданието „Уошингтън поуст“.

Дона Бразил пише, че е смятала да инициира отстраняването на Клинтън, след като последната почти припадна по време възпоменателна служба по случай  9/11 в Ню Йорк. Клинтън по-късно заяви, че е страдала от пневмония.

Но според Бразил по-важният въпрос е, че кампанията на Хилъри Клинтън е била „анемична и миришеща на провал“. Което всъщност и стана.

Бившият председател на Демократическата партия е обяснила, че все пак не е взела решението да замени Клинтън, след като е видяла колко жени в страната били развълнувани от нея, и затова е преценила, че не може да им го причини.

Това обяснение звучи доста дипломатично и немалко йезуитски, тъй като точно Дона Бразил беше обвинила Хилъри Клинтън в това, че държи под контрол целият административен апарат на партията, който е работил против номинацията на Бърни Сандърс.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *