Фейсбук приканва потребителите си да качват голи снимки

Социалната мрежа искала да тества система, която използва разпознаване на изображения, за да идентифицира съдържанието на снимката.

За целта те трябвало да разполагат с „мръсни снимки“, качвани от потребителите. Компанията смята да тества системата първо в Австралия и да съгласува това с местният Комисар по интернет сигурност.

Въпросният се казва Джули Грант и съветва хората „да не се притесняват от злоупотреба със снимките им“, и това не стига, ами добавя, че „те трябва да дадат на ФБ своите секс снимки”.

“Това е, като да си изпратите снимката по имейл, но очевидно това е много по-сигурен начин за изпращане”, каза тя пред Ей Би Си. Снимките няма да бъдат показвани директно, и щели да бъдат защитени чрез „подсигурен“ линк.

Отделно от това тя увери, „че снимките няма да бъдат съхранявани завинаги“. Тук трябва да се изсмея.

“Те не съхраняват изображението, съхраняват линка и използват изкуствен интелект и други технологии”, каза Грант. Това на ФБ им трябвало, защото иначе не можели да тестват дали системата им, ще работи правилно, а целта била за в бъдеще софтуера да може автоматично да засича снимки с порнографско съдържание и да ги трие, преди да са качени.

“Тези инструменти, разработени в партньорство с експерти по сигурността в световен мащаб, са един пример за това как използваме новите технологии, за да предпазим хората и да предотвратим бъдещи вреди”, уверява комисарят.

Моето лично мнение, е че това всичко е една голяма наглост, сякаш ФБ не може да си тества системата и без хората да качват порно снимките си. И какви са всичките им цели не знам, но със сигурност една от тях е освен всичко друго да имат и такива снимки на потребителите си.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *