StarCraft 2, ще се играе безплатно

Blizzard обяви, че StarCraft 2 съвсем скоро, ще се играе безплатно онлайн. Wings of Liberty (Крила на свободата) – първият експанжън на StarCraft 2, ще бъде безплатен за всички от 14 ноември, тази година. В допълнение тези който са си закупили играта, ще получат едномесечен free trial период за продължението Heart of the Swarm.

“За ограничен период от време играчите, които вече притежават Wings of Liberty (важи за тези, които са го закупили преди 31 октомври 2017 г.), но все още нямат Heart of the Swarm, ще могат да получат безплатен достъп до новите кампании в Battle.net в периода от 8 ноември до 8 декември 2017 г.” казаха от компанията.

Бавно и методично, Близард променят стратегията си, първо Diablo 3 и Hearthstone, а сега и StarCraft 2, ще бъдат безплатни за игра. Това не се отнася за продължението на StarCraft 2, както споменах.

От Близард разкриха и това, че ще има нов главен персонаж в играта – командир Мира Хан.

Според данните StarCraft 2 има месечно между 1.8 и 2 милиона активно играещи онлайн.

Първият StarCraft дебютира още през 1988 г. и беше революция в гейм индустрията. Действието се развива в една бъдеща скай-фай Вселена. Три са расите в играта – Терани (човешката раса), Зерги – вид паразитна раса, и Протоси, който освен високоразвита технология притежават и свръхестествени способности. Конфликта помежду им е породен от действията на мистичните Ксел‘нага в далечното минало.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *