Борисов за новият здравен министър, престъпната приватизация и очакваният вот на недоверие

Премиерът Бойко Борисов обяви, че от ГЕРБ вече са взели решение относно номинацията за нов здравен министър, който трябва да замени подалият оставка проф. Николай Петров. Той каза това по време на визитата си в Бургаска област, където инспектира работата по разширението на пътя Поморие – Ахелой.

Борисов, обаче не пожела да назове конкретно име. И в типичният си категоричен стил отсече: „Това, ще стане ясно на десети ноември, когато, ще бъде гласуван бюджетът на първо четене.

Министър-председателят на България не подмина и опитите на опозицията, които вече прерастнаха в планове за искане вот на недоверие с думите : „Винаги съм казвал, че вотът на недоверие е право на всяка една опозиция“, но допълни, че „Периодът на вота е подбран неслучайно“.

В допълнение отбеляза и това, че от партията му са решили да предложат да отпадне давността за престъпната приватизация. „Над 30 милиарда лева са откраднати в България по време на периода на приватизация и до момента няма наказани. Ако някой от ГЕРБ направи нарушения, мигновено партията го изважда от редиците си“, сподели Борисов.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *