В Ню Йорк офицално може да се подвизавате под 31 различни вида полова принадлежност

Комисията за човешки права в Ню Йорк беше издала документ, в който са изброени 31 вида на полова идентичност и вид на разпознаване, които градът признава официално. Според комисията списъкът, целял да  затвърди уважението и защитата на някои от най-уязвимите американски малцинствени групи.

Освен обичайните полове, като „мъж“ и „жена“, както и налаганите от години „транссексуален“ и „трети пол“ има и доста причудливи такива, като:

„Дама кралица“ – мъж, който по всевъзможни начини се стреми да изглежда като жена. „Многополов“, „двудушевен“ „двуполов“ – човек, който е ту жена, ту мъж, „полово непостоянен“, т.е такъв който според настроението си се чувства един път мъж, в следващият жена, или пък нещо друго 🙂

“В Ню Йорк е нелегално да се дискриминира изразяването на полова идентичност на работното място, на обществени места и в собственото жилище”, пише в документа. “Комисията по човешки права в Ню Йорк се ангажира да гарантира, че транссексуалните и неотговарящи на традиционните полове нюйоркчани, ще се третират с достойнство и уважение и без заплаха от дискриминация или тормоз”, е обяснението на комисията в официалният писмен акт.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *