Qualcomm отказа оферта на стойност 130 милиона долара

Двете компании, които се занимават с разработката на микроелектроника, по специално процесорни чипове и ядра не успяха да се разберат. В последно време акциите на Qualcomm се повишават, докато тези на конкурентите от Broadcom вървят надолу. Последните имат желанието да купят Qualcomm, но предложената от тях оферта от 130 милиона долара беше определена за изключително ниска и логично отхвърлена.

Единодушно решение на борда на директорите на Qualcomm изрази убеждението на компанията, че предложението на Broadcom “драстично подценява Qualcomm”. Шефовете на Qualcomm вярват, че компанията е в добра позиция да е “водеща в прехода към 5G” стига да може да оправи съдебния си спор с Apple и да запази господството си на пазара на процесори, които се ползват в оперативната система Android.

Забележката за “драматично подценяване” на компанията може да е намек, че бордът на Qualcomm търси по-висока оферта от Broadcom. Ако това е тактика за преговори, тя е необичайно публична, тъй като повечето от тези мащабни сделки обикновено се сключват при затворени врати и без да се публикуват официални изявления, докато сделката не стане факт.

Така, че по-вероятно изглежда Qualcomm искат да развиват собственият си бранд, а при подходящи условия, те наистина могат да го направят успешно.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *