Министър-председателят на България свиква извънредна среща по повод катастрофите край Ловеч

Пресслужбата на правителството е съобщила, че Бойко Борисов е наредил за днес спешна среща. Тя е наложителна, заради зачестилите напоследък пътнотранспортни произшествия в участъка Ловеч – Ябланица, и жестоката катастрофа край село Микре.

Министър председателя, ще иска да му се докладва за предложения и мерки, които да се вземат за намаляването на катастрофите в този район.

На тази среща ще бъдат и министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. В обсъжданията за мерките в района ще вземат участие още и главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски. Ще има представители на ДАИ и АПИ.

Единственият начин да бъдат сведени до минимум пътнотранспортните произшествия в т. н. „триъгълник на смъртта“ е да се започне бързо изграждане на магистрала „Хемус“ от Ловеч до Ябланица. Но до тогава, министър-председателят заложи задачата, да се поставят повече камери и полицейски патрули за да се избегнат тежките  катастрофи. Или поне намалят.

За последните три дни по пътищата в Ловешко са погубени 11 човешки живота. Катастрофите в този участък са стотици през последните години. От статистиката на КАТ става ясно, че в област Ловеч за миналата година са станали 273 катастрофи, в които са загинали 34 човека.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *