Гражданин успя да се отърве от абсурдите на „Топлофикация” София

“Топлофикация София” си е оттеглила иска срещу мен” – каза Стефан Борисов Иванов от Смолян, който през ноември 2016 г. с изненада разбрал, че е осъден от „Топлофикация” – София, заради неплатени сметки. Оказва се, че той не е живял на посочения от софийското дружество адрес. В столицата е живял от 2004 до 2011 г., но на бул. „Сливница”, а не в „Люлин”.

За дълга към „Топлофикация”Стефан Иванов разбира, след като му казват, че пенсията му е запорирана заради дълг към дружеството и че дори е осъден и дължи към 1300 лв. Стефан Иванов разказва: „Първо отидох в „Топлофикация” и служителката ми каза, буквално я цитирам: „Законът и „Топлофикация” не грешат!” Тогава започва да разплита случая и достига до свой съименник, живеещ на посочения в „Люлин” адрес, но с различно от неговото ЕГН.

„Топлофикация” – София казват, че те не са виновни, защото данните са взети от Службата по вписвания. Въз основа на получените данни Стефан Иванов от Смолян е осъден. Човекът доказва чрез съда, че не е ползвал услугите на „Топлофикация” – София. И най-после дружеството оттегля иска срещу него.

Омбудсманът Мая Манолова нарече случая абсурдно-уникален.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *