Срещу 7 500 лв. Ахмед Муса е пуснат под гаранция

Прокурорът по делото Недялка Попова уведоми, че обвиненият за терористична пропаганда Ахмед Муса е освободен от окръжния съд в Пазарджик. Той промени мярката му за неотклонение от задържане под стража с парична гаранция.

През ноември 2014 г. Ахмед Муса е арестуван с още 12 други, които са отдавна освободени. Той бе единственият обвинен за проповядване на омраза на религиозна основа и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация „Ислямска държава”.

Адвокатът на Ахмед Муса Елвира Панкова поиска промяна на мярката за неотклонение като посочи и причината, а именно влошеното здравословно състояние на майката на подсъдимия и това, че няма кой да се грижи за семейството му. Тя каза, че събраните по делото доказателства не установяват категоричната вина на подсъдимия.

Прокурор Н. Попова уважи искането на защитата, но му определи 10000 лв. гаранция.Съдия Кристина Пунтева обаче му определи по-лека парична гаранция от 7 500 лв. След плащането на цялата сума, изпълнението на мярката ще бъде в сила.

В 7-дневен срок определението на съда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *