Тръмп иска още пари за армията. Повода – поредният тест на междуконтинентална балистична ракета от страна на С. Корея

Доналд Тръмп реагира на последния тест за изстрелване на ракетa в Северна Корея, и междувременно атакува Демократите в Туитър, заради нелегалната имиграция.

Северна Корея заяви, че успешно е изпитала мощна нова междуконтинентална балистична ракета (ICBM), която падна в морето близо до Япония и при подобрения би могла да се окаже дори заплаха за територията на САЩ.

По този повод  Тръмп проведе разговор с премиера на Япония Шинцо Абе и с президента на Южна Корея Муун Яе-ин. И тримата лидери, отново потвърдиха своя ангажимент да се справят със севернокорейската заплаха.

В момента севернокорейската ракета има обхват около 2,780 мили (4,475 километра), като е прелетяла 950 км. за 53 минути с параболична траектория. По-неприятното е, че според експертите може да носи, както ядрено, така и биологично и химическо оръжие.

В момента далекобойността и скоростта на ракетата са твърде слаби за да застрашава територията на САЩ. За сравнение най-далекобойните подобни ракети, които държави като САЩ, Русия и Китай изпитват могат да прелетят около осем хиляди мили и със скорост над 19 000 мили в час, но въпреки това Тръмп е поискал засилено финансиране на американските въоръжени сили.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *