Може би биткойн ще се превърне в стабилна валута?

Цената на биткойн е нараснала с близо една четвърт до почти $ 17,000 през последните 24 часа, след като базираната в Чикаго обменна борса – Cboe, стартира първите двустранни фючърсни сделки в неделя. Биткойн се е увеличил с 8% за по-малко от 10 минути след началото на търговията.

Значителният трафик около пускането на фючърсни сделки предизвика временно забавяне и прекъсване, на растящата цена на биткойн, но сега стойността му се поддържа от стабилно покачване. Виртуалната валута номер едно в света се търгуваше за над $ 16,900 в 8:26 по Гринуич.

“Беше доста лесно да се търгува. Мисля, че ще видите стабилен пазар, в края на деня “, казва Джо ван Хеке, управляващ партньор в базираната в Чикаго фирма Grace Hall Trading LLC, цитиран от Блумбърг.

Стартирането на търговията с фючърси на бизнеса на регулирана борса се разглежда като исторически ход, дължащ се на чисто новата природа на криптопогасителната валута. Биткойн не е физически актив, за разлика от златото или суровините, и – за разлика от фиатските (като долара и лирата) валути – биткойн не се контролира, или подкрепя от централните банки.

Cboe, първият борсов пазар в САЩ за търговия с фючърси на Bitcoin, се очаква да бъде последван от друг чикагски фондов пазар – CME, още през следващата седмица. NASDAQ планира да пусне фючърси за бизнеса през 2018 г.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *