Франция не успява да насмогне на бежанският натиск

Кметовете на седем големи френски града твърдят, че са “притиснати до стената” от безкрайния приток на бежанци. Париж трябва да се заеме с напрежението в районите, които се борят да приспособят новопристигналите, смятат кметовете.

Кметовете на Лил, Бордо, Страсбург, Гренобъл, Рен, Тулуза и Нант обвиниха правителството в бездействие, като го помолиха да направи повече, за да се справи с кризата с бежанците. Средствата, с които разполагат кметовете, далеч не са достатъчни, за да покрият нуждите на търсещите убежище, които искат да останат в препълнените вече такива, се съобщава в статия на  “Ле Монд”.

Независимо от постоянното увеличаване на броя на наличните жилищни сгради, те са “препълнени”, според кметовете. “Годината завършва с огромно увеличение на молбите за убежище и пристигането на новодошлите поставя под краен натиск местните администрации”, пишат те.

Влошаването на ситуацията с липсата на приюти означава, че администрациите на града са ” притиснати до стената” . Кметовете предположиха, че повече области трябва да споделят тежестта и предложиха създаването на “мрежа за солидарност между градовете във Франция”. Те поискаха правителството да проведе специално заседание на най-високо ниво и “без забавяне”, за да обсъди “социалното извънредно положение”.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *