Тулси – билка, която се грижи за вашето здраве

Тулси, наречен „свещен босилек” според експертите е изключително растение. То притежава много полезни за човешкото здраве свойства. Използва се от хиляди години в народната медицина на Индия. По вкус и вид тулси прилича на обикновения босилек. Свещеният босилек е отлично лекарствено средство.

Тази билка има антигъбично, антибактериално, антивъзпалително, антиоксидантно свойство.Той е сред най-ефикасните адаптогени – намалява нивата на хормона на стреса кортизол. Специалистите считат, че тулси може да удължи човешкия живот.

Освен това растението засилва имунната система, подобрява състоянието на кожата, косата и зъбите. Добър помощник е на сърдечно-съдовата система. Помага  и при различни инфекции. Билката тонизира нервната система, подсилва и паметта. Тя помага при различни треска, и такива, които са причинени от кашлица и отравяния.

Специалистите съветват тулси на прах да се смесва с кристална захар. Тази смес да се приема всеки ден, особено когато е студено, за да предотврати настинките и да подобри храносмилането.

Босилекът помага при повръщане и значително намалява болката, както и тази на опорно-двигателния апарат. Освен това понижава холестерола и високото кръвно налягане.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *