Ринго Стар и Бари Гиб удостоени с рицарско звание

Двама легендарни музиканти получиха рицарско звание. Това са Ринго Стар – барабаниста на The Beatles и създателят на групата Bee Gees Бари Гиб.

Имената им са сред 1123-та британци, удостоени от кралица Елизабет II с високите титли. Отсега нататък те ще бъдат наричани “сър”.

БГНЕС цитира думите на Ринго Стар при награждаването му: “Това е страхотно. Това е голяма чест и удоволствие, че музиката ми и моята благотворителна дейност получиха признание”. Съветът му към младите е да се посветят на музиката, а не да чакат.

Бари Гиб заедно с братята си Робин и Морис създава една от най-успешните за всички времена група Bee Gees. По продажба на албуми тя е на шесто място. Бари Гиб се нарежда на второ място в „Книгата за рекорди на Гинес” като най-успешен текстописец на песни след Пол Маккартни.

Ричард Старки, известен като Ринго Стар се присъединява към The Beatles през август 1962 година. Той пише най-малко песни в групата, но е „спойката” в нея. По продажба на албуми The Beatles заема второ място след Елвис Пресли.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *