Снощи горя приютът на отец Иван в Нови хан

Няколко часа преди новата 2018 г. пожар връхлетя приютът за деца на отец Иван в Нови хан.

От видеото във фейсбук страницата “Да подкрепим отец Иван от Нови Хан в благородната му мисия”, отецът разказва, че по всяка вероятност пожарът е предизвикан от камината в трапезарията. Обитателите на приюта и самият свещеник са се приготвяли да посрещнат новата година, когато към 19 часа е лумнал пожарът. Подпалил се е покривът и пожарът е обзел едното крило на сградата. БТВ съобщи, че по думите на отец Иван огънят е тръгнал от искра в комина и за минути се е разрастнал. Пред телевизия “Европа” той каза, че се е запалила битумната хартия, с която е била покрита част от покрива на постройката.

Четири пожарни са гасили в продължение на няколко часа, за да овладеят огнената стихия. Пострадали няма. Всички са напуснали изгорялата постройка – сираци, самотни майки, възрастни. Останалите без покрив бездомни от приюта са настанени от община Елин Пелин в стаите на учениците от училището в село Доганово.

Според отец Иван, за бързото възстановяване на изгорялата сграда ще са необходими строителни материали и дарения, а за ремонта около 50 хил. лева, съобщи БТВ.

От днес, строителна бригада от Монтана, извикана от свещеника ще започне да възстановява сградата по малко.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *