Мейнстрийм медиите в САЩ отново с неудобни въпроси към Тръмп

Очевидната вражда на американските мейнстрийм медии с “Тръмп” се прояви отново, след като репортер на NBC попита официалният прессекретар на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс, дали американската общественост трябва да бъде “загрижена за умствената годност на президента”, като се има предвид, че Тръмп ” ръси заплахи по отношение на ядрения бутон. ”

“Тръмп не е това, за което американците трябва да се притесняват”, отговори Сандърс. “Мисля, че президентът и хората в тази страна трябва да се притесняват за умствената годност на лидера на Северна Корея”. “Тръмп е президент, който няма да се срине, или да бъде слаб. И ще се погрижи да направи това, което е обещал да направи, да се изправя и защитава американския народ. ”

Докато Сандърс се опита да насочи разговора към други проблеми, Питър Александър от NBC продължи да я притиска и попита дали Ким може би “неправилно интерпретира” туитовете на Тръмп, които от Северна Корея се определят, като заплаха за ядрена война. Говорителят на Белия дом отклони и този въпрос, както и последващ въпрос дали реториката срещу Ким може да се окаже непродуктивна за американския дневен ред.

Когато друг репортер попита: “Не е ли опасно президента да подиграва (Ким) в Twitter”, Сандърс, отговори ” това, което е опасно, е да пренебрегваме продължаващите заплахи.”

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *