Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
25/06/2024

Безжична прахосмукачка: Да или не?

безжична прахосмукачка

Заслужава ли си да си купите безжична прахосмукачка?

Една от най-добрите прахосмукачки може да ви помогне да поддържате подовете си чисти, без прах и косми от домашни любимци. Но кой тип прахосмукачка е най-подходяща за вашия дом? Всъщност има няколко типа, от които да избирате, включително изправен, кутия, ръчен, робот и безжична прахосмукачка. И докато домовете са разчитали предимно на първите две кабелни категории в миналото, много сега преминават към безжични.

Защо да изберете безжичните прахосмукачки?

Ето няколко ключови причини подбрани от нас:

Леки са

Само като погледнете размера и формата на безжичните прахосмукачки, можете да разберете, че те са по-леки в сравнение с дизайните с кабел. Въпреки че крайното тегло на всяка безжична прахосмукачка ще варира в зависимост от вградената технология и използваните материали, те обикновено тежат около 3-6 паунда.

Маневрени и гъвкави

Нищо не може да надмине маневреността на безжична прахосмукачка. Леката конструкция, комбинирана с тънък дизайн и гъвкави стави, дава свобода на движение, която не можете да постигнете с други видове вакуум. Можете да бръкнете под мебелите и в цепнатините с лекота, а аксесоарите често се доставят за допълнителна гъвкавост.

Аксесоарите, които получавате, зависят от въпросния модел, но някои се доставят с инструменти за цепнатини и тапицерия, както и специална въртяща се глава на четка за косми от домашни любимци. Няма кабел, който да мъкнете след себе си, и няма нужда да превключвате захранващите точки, докато вървите – това е наистина освобождаващо първия път, когато превключвате.

Чудесни за почистване на място

Първоначално безжичните прахосмукачки са предназначени предимно за почистване на място. Едва след като станаха по-популярни, марките трябваше да обмислят разширяване на представянето до цялата къща. Но дори и с подобрената технология, безжичните прахосмукачки остават идеални за почистване на място.

Те бързо се хващат и се захващат за работа, без да са необходими големи усилия поради лекия дизайн. Те също могат да се поберат в тесни и неудобни пространства за трудни разливи. Изпразването на контейнера за прах също отнема секунди, когато е необходимо.

Може да се превърне в ръчен модел

Една от най-големите предимства на безжичните прахосмукачки е способността им да се използва и като ръчен модел. Просто отстранете маркуча и го сменете с приставката, която искате, и готово, имате ръчна прахосмукачка, готова за работа.

Това ви спестява разходите за закупуване на отделен модел, ако използвате дизайн с кабел, плюс това ви спестява допълнително място за съхранение. Според моя опит безжичните прахосмукачки са склонни да доставят повече мощност и в сравнение със специалните ръчни модели – така че вероятно ще получите по-добра производителност в допълнение към това.

Бързо използване

Безжичните прахосмукачки не могат да бъдат много по-удобни за използване. Няма нужда да разплитате кабела, да го плъзгате на подходящо място или да го включвате в контакта.

Можете буквално да грабнете и да отидете, прахосмуквайки където и когато решите. Това ги прави наистина бързи за използване – идеални, ако имате гости, които идват в последния момент и искате да прегледате етажите още веднъж.

Като цяло има ограничени настройки за регулиране и на безжичните прахосмукачки, но това не означава, че възможностите му са ограничени. Например, някои първокласни безжични прахосмукачки автоматично ще регулират мощността в зависимост от типа под, който усетят. Тези дизайни често ще ви дават различни нива на мощност, от които да избирате ръчно.

Коментарите са изключени.