Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Видове инсталации на канализационни машини за почистване на септичните ями

интслации на канализационни машини

Инсталации на канализационни машини биват 2 вида:

  • Вакуум;
  • Помпа за утайка.

Вакуумните помпи бързо изпомпват целия обем от съдържанието на септичната яма в резервоара, инсталиран на машината, което ви позволява да направите една разходка.

Помпата за утайки (ilosos) е модерна инсталация, която се появи по време на нарастващата популярност на септичните ями. Мощността е няколко пъти по-висока от конвенционалната вакуумна помпа, тя ви позволява да изпомпвате повече компресирани отлагания. Оборудването е с подобрени стандарти, дължината на помпения маркуч е 40 метра, което ви позволява да работите на труднодостъпни места, където достъпът на превозни средства е много ограничен. Системата е проектирана по такъв начин, че има два етапа на работа: почистването, измиването се извършва в непрекъсната последователност, отлаганията се отстраняват от стените под налягане на водата. Течността се изпомпва, септичната яма е готова за работа както на първия ден след монтажа.

Инсталации на канализационни машини е напълно осъществимо като:

-подгответе оборудването за работа и ако не е инсталирано по-рано, уверете се, че работи;

-изберете правилния диаметър на маркуча;

-подгответе контейнер за събиране на веществото при почистване на септичната яма, не забравяйте да имате достатъчен обем с плътно прилепващ капак;

-свържете помпата към електрическата мрежа и започнете да изпомпвате утайката;

-изплакнете освободените секции от маркуч под налягане, изпомпайте мръсна вода, можете да използвате дюзи за създаване на налягане;

-затворете резервоара;

-почистване на използвано оборудване;

-изсипете чиста топла вода в септичната яма, добавете биологична смес от бактерии;

-отнесете изпомпаното вещество до мястото за изхвърляне.

Липсата на битова версия на фекална помпа изисква придобиване. Запознайте се с характеристиките на всеки тип: центробежен, вибрационен, за да изберете най-подходящия модел. Не забравяйте за мощността на апарата, който изпомпва масата.

Септичните ями, оборудвани с електрически въздухосборник, трябва да бъдат изключени от захранването по време на работа, самото устройство се отстранява и се извършват превантивни работи.

След почистване на септичната яма водата все още не изтича, трябва да проверите съоръженията за почистване на дъното за замърсяване. Затлачването на филтърния слой изисква подмяна, процесът е трудоемък, но други методи ще бъдат по-малко ефективни. В този случай си струва да се проследят нарушенията в правилата за експлоатация на устройството за септична яма, водата на изхода към съоръжението за почистване на дъното е почти чиста, затлачването показва неправилна употреба или ненавременно планирано почистване.

Планираната работа за изпомпване на утайката от резервоара е необходима процедура, признава се най-добрият период за пълно почистване веднъж годишно. Навременно извършената поддръжка ще удължи експлоатационния период с едно десетилетие.

Коментарите са изключени.