Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Защо винаги е добра идея за сключите застраховка за ски

застраховка

Когато човек спомене застрахователни полици, премии, срокове и условия. Понякога всичко може да бъде малко главозамайващо и умопомрачително! Достатъчно трудно е да разберете дребния шрифт, включен във вашата застрахователна полица за пътуване, но само дребния шрифт, който идва с вашата зимна застрахователна полица за ски. Не се паникьосвайте – всичко се покрива. До края на това изящно Ръководство за вътрешна информация ще разберете значението на застраховката за ски пътуване. И как тя може да ви бъде полезна.

Какво представлява застраховката за пътуване при зимни спортове- ски, сноуборд или шейна?

Ако искате да отидете в планината за място за каране на ски/сноуборд, шейна или нещо друго, което включва сняг, тогава ще трябва да получите специализирана застраховка, която покрива зимните спортове и дейности, за разлика от редовните дейности, които може да правите на почивка.

Защо имам нужда от туристическа застраховка за каране на ски и сноуборд?

Нормалната застраховка за пътуване обикновено не ви позволява да подадете иск, ако претърпите злополука, когато участвате в зимни спортове като каране на ски и сноуборд. Всеки, който участва в спортове като този, трябва да разбира свързания риск от лично нараняване и/или нараняване на други хора. Когато пътувате в чужбина, счупеният глезен или китка често може да означава, че ще получите много голям и солиден чек при напускане на болницата. И да, това лесно може да ви доведе до финансови проблеми.

Но не всичко е загубено!

Направете си застраховка за покриване на злополука

Да се ​​уверите, че сте адекватно защитени, може да си помогнете по повече от един начин. Всеки се свива при идеята да удари сноуборда си в дърво. В този случай вашата застрахователна полица за зимни спортове не само ще ви предпази. Ако имате нараняване, но и в ситуация, в която вашите ски и сноуборд са изгубени или откраднати. Или полетът ви е неочаквано закъснял или ако сте резервирали вашата ски ваканция за вашето семейство. И, ето, вие пристигате на дестинацията само за да разберете, че не е навалял достатъчно сняг и всички лифтове все още са затворени! В някои случаи вашата застрахователна полица също трябва да ви помогне и на този фронт (през пиковия сезон). Като покрива разходите ви за транспортиране до и от снега всеки ден.

Според данни, събрани от ABTA, шокиращите 31% от скиорите, които се отправят към планината, за да поправят снега си, не са имали правилната застрахователна полица преди да заминат! Това е огромен хазарт – много скиори може да твърдят, че никога преди не са имали злополука или инцидент. При който трябва да предявят иск, но доверието в собствените си способности не може да ви спести от злополука, причинена от трета страна, кражба или непредвидимо метеорологични обстоятелства.

Коментарите са изключени.