Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
25/06/2024

За килимите

Килимите като аксесоар са в състояние да допълнят интериорната среда, да подчертаят стила, да осигурят комфорт и топлина на пространството. Техните разновидности са безкрайно много, затова изборът на един модел от хиляда няма да бъде толкова лесен.

Ето защо трябва да проучите всички характеристики и всички видове килими.

 

Какви видове килими има: разновидности според критериите

 

Разбира се, че може да се случи при покупката, да се окаже, че сте изберали грешен килим.

Възможно е да се окаже, че качеството му не е каквото трябва да е, бързо да се износи, да загуби цвятовете си. Всъщност, ако килимът е качествен продукт, той ще служи вярно в продължение на много години. Ако купувачът зададе въпроса: „Какъв е съставът на килима?“, Тогава той е на първия етап от избора.

 

Класификация на килимите по състав

  • Естествени

Уникални като техника на производство и външен вид, продукти, които са най-скъпи. Но не толкова популярни, поради високата цена, взискателната грижа, по-малко издръжливост.

  • Синтетични

Състоят се от 30-60% синтетични влакна, които осигуряват превъзходна производителност. Синтетичните нишки са с високо качество, здравина, впечатляващ експлоатационен живот. Благодарение на съвременните производствени технологии те не се различават визуално от естествените, но имат по-добри тактилни усещания.

Ако потребителят иска да види изключителен продукт в къщата, тогава, разбира се, естествените продукти са най-добрият избор. Но синтетичният тип килими спечели безупречна репутация поради устойчивостта на износване и практичността на платното.

 

Килимите по видове са:

Условно те могат да бъдат разделени на килими, мокети, пътеки, рогозки, гоблени, постелки и др.

 

Всички видове килими са разделени на влакнени и без влакна.

 

Класификация на килими

Няма някакво единно групиране, но въпреки това декоративните подови настилки, стени и дивани могат да бъдат класифицирани според следните критерии.

 

Начин на производство на килими

Има 2 начина за изработване на килими: автоматизирано и без участието на технология.

  • Машинни / фабрични килими – естествени и синтетични продукти с ярък печат за всеки вкус на купувача.
  • Ръчно изработените килими се характеризират с мека основа, по-малко наситена цветова палитра и често визуална непривлекателност.

Топ оферти за килими можете да намерите тук.

Коментарите са изключени.