Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
13/04/2024

Изкуствена трева на стената: Защо е добра идея?

изкуствена трева

Изкуствена трева на стената

Зеленото е естествено и познато на хората, така че е трудно да развалите интериора с този цвят. Добавете зелен акцент и природен шарм към дома си с изкуствена трева върху стените.

И грижата за изкуствената трева няма да отнеме повече време от грижата за обикновения декор. Мокро почистване за стенни композиции и прахосмукачка за „зелени“ подове е достатъчно.

Освен това можете да поставите изкуствената трева върху всяка повърхност, дори повърхносттат с неравности под такъв вид покритие ще бъде реално невидима.

Идея №1. Изкуствената трева вместо табла на леглото зад главата

Ако интериорът на спалнята има декор, напомнящ флорални шарки или текстури. Например дървен под, плетени мебели или множество текстилни изделия в бежово, охра (ленено легло) и т.н., тогава зелената табла със сигурност ще се побере. Ако се страхувате да не прекалите, следвайте правилото: зеленото е основният акцент, а всички останали нюанси в стаята нека да са спокойни (бели или светлосиви стени и декор с цвят на капучино).

Идея №2. Изкуствена зелена трева в ниша

Нишите и нишите, оборудвани като места за сядане, са отлично място за експериментиране с изкуствена трева. Първо, такова покритие е приятно за облягане. И второ, нишите обикновено не заемат много място. Следователно няма да е възможно да „украсите“ интериора твърде много, но добавянето на капка свежест определено ще работи.

Съвет: Зелените нюанси се съчетават добре с тъмнокафяви мебели и тухлена зидария. Ето защо, дори в стил таванско помещение, акцентите от изкуствена трева изглеждат хармонично.

Идея №3. Картини с изкуствена трева

Евтин и бърз начин да украсите празна стена е да поставите в рамка изкуствена трева.

Дървените рамки са най-добри за тази цел. Картините с изкуствена трева могат да бъдат не само декоративни, но и да решават специфични дизайнерски проблеми. Например, добавете топлина към интериор, който е твърде сив, студен или пък скучен или тъмен.

Идея №4. Изкуствената трева върху декоративни тухлени стени

Червената, кафявата и бежовата тухла са естествени нюанси, до които същото естествено зелено изглежда добре.

В допълнение, изкуствената трева компенсира прекомерната строгост на тухлата в интериора. И вижте на снимката как зелената инсталация се съчетава с лилаво кадифено канапе и син гардероб.

Съвет: Търсете правилните комбинации на зелено с други нюанси в природата.

Например, лилавият зюмбюл създава контрастираща комбинация с ярко зелено стъбло. Или червена офика около зелени листа. По същия начин в интериора изберете фон, който ще обедини всички нюанси и ще добави ярки акценти. Например, върху сива стена направете картина от изкуствена трева и поставете наситено червена ваза до нея.

Идея № 5. Изкуствена трева на балкона

За балкона енергията и бюджетът за оригинални дизайнерски решения обикновено свършват. Така че изкуствената трева е едно бюджетно и евтино решение. Този материал струва също колкото  и балатум и монтажът не изисква допълнителни умения.

Съвет: Повърхността от трева изглажда всички неравности или неравни повърхности на пода. Следователно не е необходимо да харчите пари за изравняване на пода.

 

Коментарите са изключени.