Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Информация преди почивката в Анталия

Направвте почивката в Анталия незабравима

Кратка информация полезна за почивката в Анталия

Район Лара е доминиран от просторни и големи хотели (повечето от тях са ултра ол инклузив). Много хотели впечатляват със своята архитектура – например под формата на крила или Титаник. Хотелската инфраструктура е добре развита. Хотелите са разположени на ръба на скалите, а стълби водят до морето и клубовете.

Втората по големина и важност курортна зона за почивката в Анталия е Коняалти. Избран е от рускоезични туристи. Мястото е живописно: два национални парка, планини наблизо. Всички хотели са на първа линия, жилищна зона с развита инфраструктура граничи с плажната ивица. Има воден парк, делфинариум, аквариум.

Тази част на града е много равнинна. Плажът Коняалти е с дължина 8 км, районът е благоустроен. Морето, чакълестият плаж и слънцето са основните предимства на тази почивка. А цените в Коняалти са по-ниски, отколкото в други части на града.

Старият град и пристанището – Калеичи, туристическа зона на Анталия. Пленява с античност и е подходящ за любителите на екскурзионните почивки. Именно в Калеичи се намират основните забележителности на Анталия и местата, където можете да опитате национална кухня.

Хотелите в Калеичи се намират в стените на стария град. Хотелите са автентични отвън и комфортни отвътре. Струва си да останете тук, ако сте в Анталия за първи път и обичате да се разхождате.

 

Хотели за почивката в Анталия: какво точно и как да търсите

Хотелите за почивката в Анталия са много разнообразни – има и компактни сгради в града, и бутикови хотели в старата част, и големи морски курорти на първа линия плаж.

 

Почти всички хотели са 4 и 5 звезди и предлагат прекрасна почивка в Анталия. Тук всичко Ви е включено в цвната, това е известният „ол инклузив“ (шведска маса, безалкохолни и алкохолни напитки).

Инфраструктурата на хотела може да включва СПА център, басейни, водни пързалки, тенис кортове и фитнес зала, амфитеатър.

 

Какво да имате предвид, отправяйки се на почивка в Анталия, свързано с избора на хотел:

В Анталия е популярна системата ултра ол инклузив, която ще Ви спести грижите за храната.

Някои хотели и плажа са разделени от натоварен път (за родители с малки деца това може да е важно). Понякога за удобство е предвиден подземен проход.

Много хотели в Анталия са специално пригодени за семейства с деца.

Най-скъпият район за живеене е Аксу. Застроен е с луксозни хотели, предназначени за любителите на луксозната почивка.

Оферти за почивката в Анталия  на AUQA TOUR.

Коментарите са изключени.