Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Какво е химическо чистене

Какво е химическо чистене

Какво е химическо чистене? Химическото чистене по същество е също пране, но нещата се перат не във вода, а в химически разтвор.

Също така можете да поръчате мокро почистване, нарича се още аква-почистване – за отделни елементи. Предимството на мокрото почистване е, че не оставя „химическа“ миризма, което все още е възможно при химическо чистене.

Малцина знаят, че предприятията за химическо чистене са стратегически важни обекти. А шефовете им са членове на комисията по извънредни ситуации. При необходимост обеззаразяването може да се извърши именно в местата за химическо чистене. Например, след аварията в атомната електроцентрала в Чернобил. Химическото чистене обеззарази дрехите и нещата, които заселниците донесоха със себе си от зоната на радиологично замърсяване. И работата в зоната за отстраняване на петна се счита за работа в трудни условия и за това на работещите в химическото чистене се полагабезплатно мляко.

В приемното място за събиране на дрехи и артикули за химическо чистене донесеният от Вас артикул трябва да бъде внимателно прегледан. След което да бъдете предупредени за възможните негативни последици от химическото чистене. Например, трикотажът може да се свие или, обратно, да се разтегне. В някои случаи може да Ви бъде отказано да приемането на поръчката. Или ще приемат артикула на Ваш риск, ако има възможност да да бъде развален или да не може да се помогне в почистването по никакъв начин.

Има петна, които не могат да бъдат премахнати напълно

Най-често това са стари петна или петна, причинени от вещества, които са много трудни за почистване на определени тъкани.

Ето защо, ако не сте внимателни и се случи да поставите петно ​​с маркер, тежък метал, мастило, кръв, лекарства или мехлеми, къри или други ориенталски подправки, не дърпайте котката за опашката, а бързо се отправете към химическото чистене. Колкото по-свежо е петното, толкова по-големи са шансовете да се отървете от него. Това е важно да се знае.

Коментарите са изключени.