Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
25/06/2024

Как да наемете кола рент а кар?

Рент а кар

Може да има много причини да наемете кола: почивка, семейство, пътуване или работа. В ролята на наемател може да бъде както фирма, така и физически лица. Хората най-често взема кола за лични цели, а организация – почти винаги само за командировки.Наемането, рент а кар на кола е много удобно.

Но ако не следвате някои важни препоръки при сключване на договор и избор на автомобил, тогава можете сериозно да страдате от непредвидени последици. И – да пострада много финансово.

Трябва внимателно да разгледате съдържанието на договора, тъй като автомобилът изисква постоянна поддръжка и по време на експлоатацията му винаги съществува риск от злополука. Наемодателите се опитват да освободят от себе си възможно най-голяма отговорност и да я прехвърлят на наемателя.

Ето защо трябва да знаете как да наемете кола правилно и как да не носите отговорност за абсолютно всичко.

Необходими документи за наемане на автомобил рент а кар

Списъкът с документи за наемане на автомобил не е много дълъг. Особено за физически лица. Необходимо е само да предоставят шофьорска книжка и документ за самоличност.

Но представителят на организацията, за да получи кола под наем, ще се нуждае от Хартата и учредителните документи под формата на заверени копия, плюс паспорт на представителя, паспорт на водача и шофьорска книжка.

И в двата случая потенциалният наемател на кола най-вероятно ще трябва да попълни специален въпросник и да въведе там информация за участие в злополука, шофьорски опит, цели за наемане и др. По-добре е да не въвеждате невярна информация в него. Информацията от въпросника ще бъде проверявана от наемодателя известно време и ако има несъответствия, договорът просто няма да бъде сключен с лицето.

А ако човек иска да наеме кола в друга държава? Това също обикновено не създава никакви проблеми. Разбира се, случва се страната домакин да има специални изисквания към наемателите. Въпреки това в повечето градове по света списъкът с предоставени документи е приблизително същият.

Коментарите са изключени.