Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Как да почистите апартамента си

апартамента

Как да почистите апартамента си ефективно: 11 бързи съвета

 • Понякога трябва бързо да почистите апартамента
 • Имаме съвети и преки пътища как да почистите всяка стая в дома си
 • Прочетете нашето ръководство за всяка стая, за да направите вашето пространство безупречно

Понякога почистването на апартамента изглежда, че отнема цял ден. Въпреки това, няколко основни съвета и трика могат не само да ви спестят време, но и да създадат безупречно жизнено пространство.

Независимо дали идват неочаквани гости, събирането е приключило или просто трябва да създадете по-организирано и подредено пространство, прочетете нашите съвети и преки пътища как да почистите апартамента.

 1. Съберете консумативи за почистване

Първо, ще ви трябват почистващи препарати. Само защото почиствате различни повърхности в различни стаи, не означава, че имате нужда от различен почистващ продукт за всяка стая. Вземете основите и ги организирайте в кутия за баня. По този начин можете да ги пренасяте от стая в стая.

Ето някои основни неща за почистване на апартаменти:

 • Универсален, многофункционален почистващ спрей
 • Препарат за почистване на стъкло
 • Хартиени кърпи
 • Гъба
 • Торба за боклук
 • Duster
 • Вакуум
 • Moп

Тези консумативи за общо почистване ще оставят дома ви безупречен. Ако искате да избегнете химикалите, помислете за използването на зелени почистващи продукти. Много екологични почистващи препарати са лесни за приготвяне сами само с няколко съставки.

 1. Почистете апартамента си стая по стая

Най-бързият начин да почистите пространството си е да го отделите една по една стая. Като се фокусирате върху една стая в даден момент, можете бързо да започнете да виждате напредъка си. Това ще ви накара да се почувствате по-завършени и ще ви насърчи да продължите да почиствате.

Ако предметите в това пространство принадлежат на различни стаи, поставете ги в контейнер. Това ще ви спести време от бягане между стаите, за да поставите предметите на правилното им място.

 1. Направете дивана си представителен

Започнете да почиствате хола си, като се съсредоточите върху дивана. Почистете космите на домашния любимец, трохите от храна и праха от възглавниците. Проверете зад възглавниците за предмети, които са изпаднали от поглед.

 1. Почистете праха от масичката за кафе

След това вземете масичката за кафе. Това е фокусът на всеки хол, така че почистването му ще направи цялата стая по-организирана. Почистете праха от масата и подредете спретнато всички елементи, които имате на показ. Хвърлете стари списания и спретнато подредете актуални списания и книги. Накрая прокарайте вакуум през пространството. Не забравяйте, че това е за бързо почистване. Спестете преместването на мебелите, когато имате повече време.

 1. Организирайте дрехите в спалнята си

Съберете всичките си мръсни дрехи и ги поставете в кошница. Оставете сортирането по-късно, когато правите прането. Ако имате чисти дрехи, които не са прибрани, продължете и закачете отново или сгънете предметите и ги приберете.

 1. Премахнете всички боклуци от спалнята си

Поставете всички боклуци, включително стари списания, хартии и т.н. в кофа за боклук. Сортирайте гардероба си по-късно, когато имате повече време.

Изпразнете повърхности, включително вашето нощно шкафче, бюро и рафтове. Нямате време да сортирате всичко или да пренареждате мебелите в спалнята си, но ако имате предмети, които изглежда не принадлежат, поставете ги в кошчето, за да ги прегледате по-късно. Подобно на всекидневната, прокарайте вакуум през пространството.

 1. Оправете леглото си

Оправянето на леглото е проста стъпка, която ще направи голяма разлика. Ако имате налични чисти чаршафи, сменете и чаршафите. Това ще отнеме само няколко минути, но ще освежи стаята, правейки я по-организирана.

 1. Не забравяйте банята

Много хора избягват банята, защото това е най-неприятното място за почистване. Това обаче е мястото, където вие и вашите гости посещавате задължително, така че е важно да инвестирате част от времето си, за да го накарате да блести.

Поставете мръсни дрехи и използвани кърпи в кошница. След това изхвърлете всички боклуци в кофата за боклук. След това избършете плотовете, мивката и ваната с помощта на дезинфекционния почистващ спрей. За тоалетната използвайте четка за тоалетна и почистващ препарат за баня. Почистете вътрешната страна на тоалетната. Използвайте почистващия спрей за външната страна на тоалетната. След това използвайте почистващ препарат за стъкло, за да избършете огледалото. Върнете предметите там, където им е мястото. Отново ще искате да сортирате артикулите си на по-късна дата, когато имате повече време. Засега се уверете, че вашата баня е представителна за гостите. След това пометете пода.

 1. Измийте съдовете си и ги подсушете

Измийте мръсните чинии на ръка или заредете съдомиялната машина. Ако чиниите имат остатъци, които са изсъхнали и се отстраняват трудно, напълнете мивката с топла сапунена вода и оставете чиниите да се накиснат за няколко минути, докато изпълнявате другите си кухненски задължения. Ако миете съдовете на ръка, изсушете и тях. Ако ги оставите да изсъхнат, пространството ще се почувства претрупано.

 1. Избършете плотовете и подовете

След като се погрижите за съдовете, избършете мивката, плотовете и уредите си с естествен метод за почистване на кухнята. Подът ви вероятно има трохи или лепкави петна. Почистете пространството и след това направете бързо почистване на пода. За да завършите, извадете боклука, докато подът изсъхне.

 1. Отдръпнете се и се насладете

Точно така вашият апартамент ще бъде чист и готов за компания. Сега, когато знаете как да почистите апартамента си бързо, не забравяйте да правите това бързо почистване всяка седмица. Това ще намали претрупването и ще улесни дните ви за дълбоко почистване.

Ако се местите в нов апартамент, уверете се, че сте направили по-задълбочено почистване, преди да се изнесете от стария си, за да получите обратно депозита си.

Коментарите са изключени.