Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
25/06/2024

Как можем да различим една добра езикова школа от не дотам добра – част 1

Как можем да различим една добра езикова школа?

За кого може да е предназначена тази статия?

Ако трябва да преминете IELTS, TOEFL или друг важен изпит, тогава всичко е съвършено ясно. На Вас ви е нужно да намерите езикова школа, която има право да полага необходимия изпит, и Вие да вземете подготовката директно в нея. Това може да са най-скучните уроци в живота Ви, може да не научите нищо ново, но ще получите сертификат и ще постигнете целта си, независимо дали е работа, обучение или възможност да се установите в чужбина.

Ако обаче искате да започнете да учите и научите чужд език от нулата или да подобрите нивото на езика, който сте учили, тогава Вие се озовавате в един пазар с куп клопки, неизвестни и капани.

Ето как да ги заобиколите и да изберете една наистина добра школа за чужд език.

Прочетете внимателно, запознайте се отзивите

Безсмислено е е да се четат отзиви в сайта и в социалните мрежи на самата езикова школа. Най-вероятно там ще откриете само хвалебствени думи.

В други сайтове пък може да е трудно да намерите правилната школа.

Разни образователни рецензии само улесняват намирането на дадена езикова школа и рецензиите обикновено са по-подробни. Проблемът е, че персонализираните прегледи могат да бъдат навсякъде – в друга статия вече писахме за това, как да разпознаем фалшив преглед в отделна статия.

За да увеличите шансовете да намерите нещо наистина добро и нормално, за да попаднете на една наистина добра езикова школа говорим, това, което има смисъл да потърсите, е:

  • информация за конкретен преподавател;
  • истории за постигнатия резултат;
  • силно отрицателни отзиви.

Не обръщайте внимание на абстрактни рецензии в стил „благодаря Ви за отличното обучение на целия училищен персонал на езиковата школа“. Рецензии без недостатъци изобщо и всички рецензии на знаменитости. Най-вероятно и почти сигурно е, че това са обикновени платени реклами.

Можете да видите още тук.

 

 

Коментарите са изключени.