Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
25/06/2024

Колко трябва да е голяма картина за спалня и къде да се постави

картина за спалня

Решете размера на картината за вашата спалня

Размерът на вашето произведение на изкуството играе важна роля за цялостното му въздействие. Искате ли една голяма картина за спалня над леглото си или няколко средни щампи или стена на галерия от смесени парчета?

Една голяма щампа може да направи мощно изявление, да привлече окото и да създаде чисто и умно усещане в стаята ви, докато по-малките парчета могат да добавят нюансирани нотки на стил и индивидуалност.

Голяма картина за спалня

Едно голямо произведение на стената над леглото ви може да изглежда невероятно. Може да създаде наистина уверен, чист външен вид. Само не забравяйте да не се опитвате да поставите голяма картина за спалня в пространство, което не е достатъчно голямо. Големите художествени отпечатъци изглеждат страхотно с малко пространство около тях, така че помислете за височината на леглото и височината на тавана.

Средно голяма картина за спалня

Средните по големина картини за спалня са чудесен компромис, те означават, че можете да се забавлявате с мащаба и да получите повече от един отпечатък, за да подсилите външния вид, към който се стремите. Това е идеален вариант, ако имате високо легло, вижте по-долу.

Малко изкуство за стената в спалнята

Малките картини за спалня са идеални за добавяне на много индивидуалност към стаята. Те са страхотни за облягане на рафт над леглото ви, изберете различни размери на отпечатъците на вашия рафт, за да ориентирате окото. Те също са страхотни, ако не сте сигурни, че не искате само един стил на изкуство в стаята си. Една еклектична комбинация може да работи удивително и да създаде страхотна комбинация от атмосфера във вашата стая.

Къде трябва да се постави картината в спалнята

По принцип картините за спалня трябва да са на около 20 см над таблата на леглото ви.

Ето няколко полезни съвета за вас за окачване на картина в спалнята:

  • Закачете вашата картина за спалня на около 20 см над главата на леглото, ако е възможно.
  • Когато окачвате две или повече произведения на изкуството, третирайте групирането като едно и следвайте правилото за нивото на очите за този комбиниран комплект от картини за спалня. Намерете центъра на групата от снимки и работете оттам.
  • Не поставяйте картините твърде близо или далеч една от друга. Обикновено разстоянието е 2 – 4 инча, в зависимост от размера на разпечатките. Поставете ги на леглото или пода, ако трябва да проверите.
  • Ако не окачвате отпечатъците си над каквото и да било, тогава изберете окачване на височината на окото. Повечето галерии отиват за 57 инча или около 145 см за центъра на отпечатъка. Не забравяйте, че това е за центъра на отпечатъка!

Коментарите са изключени.