Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Отпушване на канали

Отпушване на канали

Отпушване на канали – Запушената канализационна система е един от най-сериозните проблеми, които заплашват жителите на частните домове.

Рядко има хора, които никога не са се сблъсквали със запушени канализационни тръби.

Това никак не е приятно, не разбирате какво се случва, защото виждате, че има вода, която не се оттича от мивката? Когато е запушена канализацията, трябва да се изясни, къде, с какво. И след това да се премахне запушването.

Под канализационна система се разбира тръбопровод, минаващ от входове за вода до резервоар за съхранение (канализационна яма, септична яма). Има няколко начина за отстраняване на запушването. Не е много трудно да се направи това. Но все пак е по-добре да предотвратите запушването, отколкото да се справяте с него по-късно.

Основни превантивни мерки за борба със запушванията

Не е лоша помощта за борба със запушванията специални устройства с вграден филтър. Тази опция е подходяща за домакинства с напълно оборудвана дренажна система. Такива тапи се монтират на места, където се източва водата. Целта на инсталирането на тези тапи е да се предотврати навлизането на частици в канализационната система, които могат да причинят запушвания.

Тези частици включват остатъци от храна, косми, други ненужни неща, попаднали в канала. Ако няма възможност да бъдат поставени такива устройства, тогава рано или късно собствениците на жилищат се сблъскват със запушвания. И в този случай възниква въпросът: как да отпушите и почистите канализацията у дома?

Как да откриете запушени канализационни тръби и да отпушите каналите

За да разберете къде точно се е случил проблемът, е необходимо последователно да напълните всеки канал с вода и да започнете да източвате водата. Най-добрият вариант, ако се открие запушване в определено устройство. След това, чрез ревизионното почистване. Можете да почистите запушванията в канализационните тръби много ефикасно.

Но ако във всяко устройство слабо се оттича отпадъчната вода в канализацията, тогава проблемът е системен и е от общ характер.

Коментарите са изключени.