Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Ползите от плодовете асаи – част 2

Ползите от плодовете асаи

Ползите от плодовете асаи – част 2. Поддържа се нормални нива на холестерола  с плодовете на асаи.

Ежедневният прием на плодове асаи помага за премахване на лошия холестерол от тялото. Той идва при нас с храната и е необходим за синтеза на мастноразтворими витамини, стероидни хормони и клетъчни мембрани. Прекомерната му концентрация може да доведе до отлагане на холестерол по стените на кръвоносните съдове. Това увеличава риска от образуване на кръвни съсиреци и сърдечни заболявания.

  1. Предотвратява развитието на злокачествени тумори.

Учените са установили, че редовната употреба на хранителни добавки, базирани на плодове от асаи, може да забави развитието на злокачествени тумори. За борба с рака те могат да се използват само по лекарско предписание.

  1. Асаи активно се бори с атеросклерозата.

Когато в тялото ни попаднат нездравословни и мазни храни, по стените на кръвоносните съдове се отлагат плаки. Те се състоят от частици мазнини и калций и могат да причинят сърдечно-съдови заболявания като атеросклероза. Acaи плодовете имат противовъзпалителни свойства и инхибират молекулите, които предизвикват развитието на болестта.

  1. Влияят положително на функционирането на централната нервна система.

Плодът асаи има успокояващ и релаксиращ ефект. Те нормализират и подпомагат функционирането на нервната система. Допаминът и серотонинът в горските плодове осигуряват здрав и здрав сън. Изравнява емоционалния фон и подобрява настроението.

  1. Плодовете асаи увеличават издръжливостта.

След тренировка плодовете асаи насърчават бързото възстановяване на мускулите. Повишават издръжливостта и има тонизиращо действие. Това е причкината бразилските спортисти редовно приемат горски плодове, за да поддържат тялото си във форма и да подобрят представянето си.

  1. Асаи са много благоприятни за подобряване състоянието на кожата, косата и ноктите.

Растителните пигменти на плодовете асаи забавят процеса на стареене на клетките. Мастните киселини подхранват и укрепват корсета на дермата отвътре. Фитостеролите подобряват липидния метаболизъм, ускоряват обновяването и възстановяването на кожните клетки. Бразилците са използвали неговите свойства за лечение на кожни заболявания от векове.

Коментарите са изключени.