Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Почистване на септични ями

Почистване на септични ями

Почистване на септични ями

Един от най-често срещаните проблеми в пречиствателните станции за отпадни води е затлачването. За да работи системата без повреди, е важно навременното почистване на септичната яма. Ние разбираме какви причини водят до преливане и как да почистим септичната яма от тиня.

Прочетете, за да научите как да избегнете натрупването на тиня и какво да направите, ако това се случи, т.е. как да почистите по правилен начин Вашата септична яма.

 

Причини и признаци на затлачване

Натрупването на утайки се случва в пречиствателните системи от всякакъв вид: септични ями и помийни ями с отворено или затворено дъно. Утайката се образува в резултат на утаяване и обработка на отпадъчни води от бактерии.

Признаците за утайка са недвусмислени: слоят на дъното и стените на септичната яма се увеличава и уплътнява. В същото време водата се оттича бавно или спира да напуска напълно.

Когато местно екологично бедствие стане реалност и септичната яма или помийна яма бързо се запълни, какво да се правя е въпрос, който изисква незабавен отговор.

За да не се повтори ситуацията, е полезно да се разберат причините за нея; може да има няколко:

  • Изборът на неподходящ дизайн на септична яма или грешки при инсталирането й.

Проблемът е, че критичното ниво на затлачване не настъпва веднага, а след няколко години. Има само два изхода: или често изпомпване и почистване, или подмяна на септичната яма.

  • Системата за почистване не е използвана дълго време. Броят на бактериите намалява, останалите не могат да се справят с обработката, натрупва се утайка.
  • Много хлор попада в канализацията заедно с домакинските химикали. Той използва тактиката на изгорената земя и убива всички микроорганизми, включително полезни, рециклиращи отпадъци.
  • Домашните и временни конструкции, в допълнение към затлачването, имат свои собствени причини за преливане. Ако водата не напусне помийната яма, въпросът какво да се прави се решава по подобен начин, но причините са различни.

Можете да разжерете повече за почистване на септични ями на www.vodonoska.com

Коментарите са изключени.