Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
25/06/2024

Почистване на септични ями

Почистване на септични ями

Почистване на септични ями. Те се използват за пречистване на битови отпадни води.

Почистване на септични ями. В тях протича механично утаяване и биологично разграждане на органичните вещества. При обработката на отпадъците се образуват утайки. Част от отпадъците не могат да бъдат рециклирани, а на дъното на инсталацията постепенно започва да се натрупва слой от утайки.

 

Какво да направите, ако септичната яма е замърсена?

За да удължите живота на Вашата автономна канализация, струва си да почиствате септичната яма от отпадъци своевременно. Всеки модел има свой собствен алгоритъм на действие и определени условия за почистване на системата.

Ако септичната яма е натрупана и не е почистена, тогава тинята и остатъците от твърди отпадъци ще пречат на пълното функциониране на системата, като се компресират в материал, подобен на глина. И е по-трудно и скъпо да го премахнете, както и това, че създава достатъчно главоболия и напрежения.

Колкото по-дебел е слоят от плътна утайка, толкова е по-малко полезен обемът на утаителните камери на септичната яма. С натрупването на утайка инсталацията губи своята производителност и качество на пречистване на отпадъчни води. Когато нивото на утайката достигне преливната тръба, водата ще спре да излиза и тогава е много вероятно да настъпи сериозна авария. Ще е нужно да се справяте със създалото се положение.

 

Тази статия е за това за почистване на септични ями от утайка.

Нека да разгледаме често срещаните методи.

Професионално почистване с вакуумна техника

Специалното за целта канализационно оборудване е оборудвано с вакуумна помпа и голям резервоар. Почиства конструкцията, септичната яма от сложни и стари отлагания и може да събира отпадъци от голяма дълбочина.

Сервизният специалист ще почисти станцията възможно най-ефективно, както и ще извърши диагностика на станцията и необходимите действия, ако това се изисква от техническите разпоредби.

Тази услуга е платена, но има 2 големи плюса. Първо, не е нужно да вършите сами малкото приятно почистване. Второ, не е нужно да мислите къде да го поставите или какво да правите с изпомпаната утайка.

 

Коментарите са изключени.