Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Правилно съхранение на сухата храна за котки

Защо е толкова важно да съхраняваме правилно сухата храна за котки?

Откъде да започнем със съхранението на сухата храна за котки? Подготовката за съхранение на храната за котки започва с правилната покупка. Безопасен вариант е храна за котки от известна марка в неотворена опаковка. На нея можете да прочетете информация за датата на производство, срока на годност и да разберете номера на партидата.

Искате да пазарувате пестеливо и да спестите? Има прост лайфхак: поръчайте храната за котки заедно с роднини и приятели, които също имат котки. Така че покупката ще бъде по-евтина за всички Вас.

Срокът на годност на много неотворени сухи храни е до година и половина, мократа храна за котки в торбички и метални кутии най-често е годна за две години.

 

Има ли място сухата храна за котки в хладилника?

И така, купихте суха храна за Вашата котка и изсипахте малко в купата на Вашия домашен любимец. Къде да сложа останалите сега? Основните критерии за съхранение на храната за котки са липсата на светлина, влажност и относително ниска температура вътре.

Добра идея е килерър с плътно затварящи се врати на хладно място. Хладилникът не е добър вариант – твърде влажно. Не забравяйте да се уверите, че Вашите домашни любимци и малките деца нямат достъп до храната за котки!

Въпреки това, преди да извадите суха храна за котки, трябва да затворите плътно оригиналната опаковка. Друга възможност е да преместите цялата храна за котки в херметически затворен контейнер. Обикновен пластмасов контейнер, подобен на този, в който носите обяда си в офиса, ще свърши добра работа!

Ако сте изсипали храната за котки в херметически затворен съд, все пак не изхвърляйте оригиналната опаковка. Както разбрахме по-горе, той съдържа важна информация за датата на производство. Може да ви е от полза в бъдещ момент.

Сухата храна за котки е бърза и удобна възможност да нахраните Вашия любимец. Но има и други храни за котки. И ние ще поговорим за тях. Например храната за котки, която се нарича мокра.

Можете да вземате най-качествената суха храна за котки от hranazakucheta.bg

 

 

Коментарите са изключени.