Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Предимства и недостатъци на най-разпространените материали за жилищни гаражни врати

жилищни гаражни врати

Изборът на нова гаражна врата е огромна стъпка в процеса на подмяна. Искате вашата инсталация да функционира с години и да допълва останалата част от екстериора на вашия дом. Ето някои от най-често срещаните варианти за материали за жилищни гаражни врати.

 

Стоманени жилищни гаражни врати

Стоманените гаражни врати са отлични за собственици на жилища, които се нуждаят от издръжлива инсталация. Тези жилищни гаражни врати не се нуждаят от поддръжка и са икономични и често можете да избирате от различни цветове. Повечето инсталации Ви позволяват да включите изолация за подобряване на R-стойността. Правилно поддържаните стоманени врати няма да се вдлъбнат или ръждясват.

 

Винилови гаражни врати

Виниловата гаражна врата е отличен избор за врата без ръжда. Този материал за гаражни врати е здрав срещу вдлъбнатини. Може да закупите винилова гаражна врата, ако живеете във влажна среда. Виниловите инсталации не се препоръчват за жилища в изключително горещи условия, тъй като е необходима допълнителна изолация, за да се поддържат удобни складовите помещения.

 

Врати от естествено дърво

Дървените тавански врати ви дават безкрайни възможности за дървесни шарки, цветове и покрития. Тези инсталации са едни от най-красивите продукти на пазара, осигуряващи вечен външен вид за многобройни архитектурни оформления. Хората предпочитат дървените жилищни гаражни врати, защото са екологични и предлагат уникален външен вид. Дървените горни врати са отлични в меки места. Може да се наложи рутинно боядисване, оцветяване и запечатване, за да запазите инвестицията си в отлично състояние.

 

Гаражни врати от фибростъкло

Ако искате вид на естествено дърво без изисквания за поддръжка, гаражните врати от фибростъкло може да са най-добрият ви залог. Някои материали за врати от фибростъкло имат реалистични дървесни текстури и панели. Може да закупите горна врата от фибростъкло, ако живеете в гореща среда и преследвате естетиката на естественото дърво. Вашият горен монтаж ще бъде лек за ръчно отваряне и затваряне. Нанасянето на прозрачен защитен агент на всеки няколко години може да помогне на вратата Ви да изглежда красива.

Алуминиеви гаражни врати

Алуминиевите материали за гаражни врати осигуряват съвременен стил. Повърхностите на алуминиевите горни врати са много персонализирани и продуктите са по-леки от стоманата. Едно значително предимство на алуминиевите гаражни врати е, че те са естествено устойчиви на ръжда. Защитните покрития могат да помогнат за подсилване на алуминиевите врати срещу екстремни горещини.

Най-добрия производител на жилищни гаражни врати е Logel повече информация можете да намерите тук.

Коментарите са изключени.