Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Професионални съвета за сватбено видеозаснемане

Сватбата на двойка е един от най-важните дни в живота им. Обикновено всичко, което ще трябва да си спомнят за важния повод, са техните спомени, снимки и сватбено видео. Именно заради това е важно да има хубаво сватбено видеозаснемане. Ако сте наети да заснемете последното, ще искате да направите всичко възможно, за да заснемете невероятно, кинематографично сватбено видео. В тази статия сме съставили списък от няколко съвета, които ще Ви помогнат да постигнете това. Ще разгледаме как да се подготвим и в крайна сметка как да заснемем сватби с тези съвета. Нека се потопим.

Комуникацията е ключова при сватбено видеозаснемане

За да бъдете ефективен сватбеният оператор, комуникацията е ключова. Това означава общуване с ключовите участници в сватбата, на първо място от които са булката и младоженеца. Много преди големия ден ще искате да се срещнете с годениците, за да им зададете въпроси и да получите насока за видеото. Какво очакват от сватбено видеозаснемане? Кои са „задължителните“ кадри, които искат да видят? Има ли изненади, които трябва да сте готови да заснемете?

Това са само няколко примерни въпроса, които може да искате да зададете. Но това, което наистина искате да разберете, са какви са очакванията на двойката за видеото. Това ще Ви помогне да ги постигнете и дори да ги надминете.

Вие също ще искате да общувате със сватбения организатор, ако има такъв. Какъв е графикът на церемонията и приемането? Това ще Ви помогне да бъдете там, където трябва да бъдете, за да направите снимката, без да се налага да се качите. Може също да искате да общувате с ръководството на мястот

о. Вероятно те ще имат съвети за страхотни места, където да снимате.

При сватбеното видеозаснемане бъдете подготвени за всякакви светлинни условия

Един от съветите, базирани на повече оборудване, е да сте подготвени за всякакви светлинни условия. През деня може да има силна светлина, ако снимате навън. Закритите места също могат да имат много некинематографично осветление. Наличието на ND филтри за намаляване на светлината може да ви помогне да поддържате блендата си широка за по-плитка дълбочина на полето и по-кинематографичен вид.

Докато приемането продължава, дневната светлина ще избледнява и ще трябва да сте подготвени за ограничена светлина, особено за места на открито. Много DSLR и безогледални камери имат възможности за слаба светлина. Не забравяйте да разберете колко добре вашата камера ще работи при слаба светлина. Използването на лещи на камерата с широки отвори също ще Ви помогне в ситуация на слаба светлина.

Използването на LED светлини или други видео светлини може да е добра идея. Но ако ги използвате, използвайте ги пестеливо. Последното нещо, което искате да направите, е да убиете настроението на рецепцията, като заслепите гостите със светлините си. Въпреки това светлините могат да направят огромна разлика във вашите снимки.

Бъдете откровени

Някои от най-добрите кадри в сватбено видеозаснемане често са откровени. Улавянето на откровени моменти ще помогне на вашите снимки да изглеждат по-естествени, истински и запомнящи се.

Двойките обикновено запомнят кадрите, на които позират. Но улавянето на автентични моменти често е по-ценно за клиента. Те ще завършат с видео със специални моменти, които не са очаквали. Това разбира се не означава напълно да забравите за позираните, режисирани кадри. По-скоро това означава да интегрирате откровените и позирани снимки заедно в баланс.

Коментарите са изключени.