Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
25/06/2024

Работят ли добавките за почистване върху DPF филтри?

DPF филтри

Добавки за DPF филтри: Истината зад обещанията

Напоследък има непрекъснато нарастващо количество различни видове добавки за третиране на автомобилния пазар. Тези продукти се рекламират като евтиното и удобно решение за блокиран филтър за дизелови частици DPF, но с толкова много за избор.

Питаме се какви са разликите между продуктите и безопасни ли са те за употреба за автомобила?

Видовете налични добавки за ДПФ филтри (DPF)

Допълнителните видове добавки, които са налични в момента, попадат в три категории.

Първо, има такава форма на добавка, която кара въглерода да бъде пасивно изгарян. Те са известни като добавки за резервоар за гориво. Те работят, като предизвикват спад в температурата, при която въглеродът може да бъде изгорен.

Друга форма на адитивно третиране са индукционните добавки. Тези добавки отиват направо във всмукателната система на Вашия автомобил, докато двигателят на автомобила ви работи. Този метод е предназначен да бъде цялостно лечение на цялата система за всмукване на въздух и изпускателната система на вашия автомобил.

Има и директни добавки. Тези директни добавки инициират климат, при който отлаганията от сажди се изгарят лесно и ефикасно от ДПФ филтъра на Вашите превозни средства. Този метод е много опасен, тъй като дава неконтролируема и непредсказуема реакция, след като бъде приложен.

Работят ли добавките за ДПФ филтър (DPF)?

Добавките за почистване на DPF на пръв поглед изглеждат евтино и бързо решение за деблокиране на ДПФ. За съжаление, в по-голямата си част твърденията, че една добавка може да отблокира ДПФ , са до голяма степен преувеличени. Всъщност тези добавки често създават погрешно представяне на това, което всъщност правят, и в действителност те никога не се доближават до деблокирането на ДПФ филтъра.

Важно е да се отбележи, че добавките за DPF са по-скоро предназначени за предотвратяване и редовна поддръжка, а не за отстраняване на сериозни проблеми или за чудесно възстановяване на филтъра, който вече е изключително замърсен. Ако DPF вече е изключително замърсен, може да се наложи специализирано почистване или дори замяна на филтъра.

Коментарите са изключени.