Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
25/06/2024

Съвети за ефективни стратегии за изграждане на линк билдинг

изграждане на линк билдинг

Съвети за ефективни стратегии за изграждане на линк билдинг. Основно съм се съсредоточил върху това как изграждането на връзки влияе върху класирането. Но тези входящи връзки също са критични за трафика на препоръчани потребители. Ето как можете да продължите да набирате капитал от връзки и трафик към вашия сайт.

Съвети за ефективни стратегии за изграждане на линк билдинг:

  1. Поддържайте стратегията си нагоре и нагоре

Не мога да подчертая това достатъчно: Не се поддавайте на схеми за линкове и не се опитвайте да намерите „бързи и лесни“ решения. Вместо това се придържайте към тактики, които генерират естествени връзки от реномирани препращащи домейни. Това е област, в която качеството е по-важно от количеството.

Ето няколко идеи за изграждане на висококачествен линк билдинг:

  • Изпращайте ценно съдържание (като съобщения за пресата и публикации на гости) за публикуване само на реномирани, релевантни за индустрията сайтове
  • Работете с реномирана услуга за изграждане на връзки
  • Изпратете цитати в индустриални и общностни директории
  • Изграждайте партньорства и си сътрудничете по съдържание с други сайтове
  • Изпробвайте техниката за изграждане на прекъсната връзка
  • Потърсете несвързани споменавания на вашата компания и помолете уеб администраторите за корекции
  • Уверете се, че следвате най-добрите технически практики и практиките на страницата

Това отнема ли време и усилия? Да. Но ще откриете, че придържането към законни методи ще ви осигури по-добри резултати в дългосрочен план.

  1. Създайте Link-Worthy съдържание

Вашата редовна маркетингова стратегия за съдържание може да свърши голяма част от тежката работа, когато става въпрос за линк билдинг. Трябва да създавате ценно съдържание, към което хората искат да направят обратна връзка.

Ако е минало известно време, откакто за последен път сте одитирали стратегията си за съдържание, препоръчвам ви да разгледате внимателно процеса на проучване на ключови думи, за да сте сигурни, че ще разкриете ценни теми.

Също така препоръчвам да прегледате видовете съдържание, което публикувате. Не забравяйте, че не сте ограничени до основни блогове; също така създавайте полезни указания, уроци, ръководства, казуси, статии за лидерство на мисълта, инфографики и видеоклипове. Не забравяйте редовно да обновявате и старото съдържание.

  1. Използвайте Link Velocity, за да насочите стратегията си

Link Velocity е концепция, която търговците използват, за да опишат скоростта, с която страницата придобива връзки с течение на времето. Високата скорост означава, че една уеб страница придобива много връзки за определен период от време (обикновено един месец).

Скоростта на връзката не е официален сигнал за класиране, но е полезен показател за оценка на здравето на вашата стратегия за обратна връзка. Страница с твърде висока скорост може да се изложи на риск да бъде обявена за спам. Не е задължително да има Link Velocity или скорост, към която да се стремите. Вместо това използвайте скоростта, за да определите къде да фокусирате енергията си и към кои страници да се насочите в стратегията си.

Стабилният, бавен растеж с течение на времето и разпространението на множество страници често е по-ценен от бързите, драматични пикове в обратните връзки за един URL адрес.

Коментарите са изключени.