Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Съвети при пазаруване на нов сешоар

сешоар

Обърнете внимание на мощността на сешоара

Мощността играе роля в това колко горещ може да стане сешоарът и колко бързо сешоарът може да изсуши косата ви.

От решаващо значение е да изберете сешоар с мощност, която безопасно и старателно ще изсуши кичурите ви.

Както за къдрава, така и за фина коса, експертите препоръчват сешоарите да имат мощност около 1400W.

Изберете сешоар, който е удобен за вас

В зависимост от технологията и характеристиките, някои сешоари могат да тежат няколко килограма. Ако косата ви е гъста, ще държите сешоара доста време.

Искате да сте сигурни, че можете да държите сешоара без напрежение в ръцете.

Използвайте сешоар с устройство за студен въздух

Това ще помогне за запечатване на външната кутикула на косъма, задържайки влагата и подобрявайки блясъка и мекотата. Ако косата ви обикновено е суха и чуплива, този трик е особено чудесен за премахване на тази грубост.

Изберете сешоар с устройство за дюзи

Често пренебрегвана, приставката за дюзи може да е най-важният аксесоар за вашия сешоар.

Тази приставка ви позволява да насочвате целия въздушен и топлинен поток в една посока, за да сте сигурни, че вашите сешоари работят гладко и в една посока.

Ако в момента сушите косата си със сешоар без приставката за накрайник, това може да е причината косата ви да се накъдри, тъй като въздухът тече във всички посоки, избутвайки кутикулата нагоре.

Други съвети за сушене на коса със сешоар

Освен използването на инструментите по-горе, за да изберете идеалния сешоар за вашия тип коса, има и други начини, по които можете да гарантирате, че ще постигнете перфектно издухване направо у дома.

Изберете правилните продукти

Уверете се, че вашият арсенал за грижа за косата е пълен с продукти, които ще предпазят вашите кичури по време на процеса на сушене с сешоар. Използвайте термозащитен спрей преди топлинно оформяне и завършете с хидратиращо масло за коса или завършващ крем.

Вземете подходяща четка за коса

Започнете, като използвате четка, докато сушите със сешоар, докато косата ви стане около 75% суха. След това използвайте кръгла четка, докато сушите косата си, за да повдигнете кичурите коса в корените и да създадете плътност и обем.

Ако искате да придадете допълнителен блясък, изберете кръгла четка с косми от глиган, която разпределя естествените масла на косата от корена до върха.

Не забравяйте да изсушите предварително косата

Стилът се поддържа от горещо към студено, а не мокро към сухо, което означава, че ще направите процеса на сушене на косата много по-труден, ако се опитате да използвате сешоара си върху мокра коса.

Използвайте абсорбираща микрофибърна кърпа или изсушете косата си на въздух, колкото можете, преди да посегнете към сешоара. Това не само ще ускори времето при използване на сешоар, но и ще гарантира, че няма да изпържите косата си.

Когато косата ви е почти напълно суха, намалете степента на нагряване възможно най-много.

Разрешете косата си, когато ч сушите

Разделете косата и я сушете със сешоара всяка част по отделно. Това ще ви помогне да се уверите, че всяка секция е изсушена правилно, преди да преминете към следващата секция.

Коментарите са изключени.