Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Трикове при зазимяването на гаражната врата

Трикове при зазимяването на гаражната врата

Ако сте собственик на жилище, можете да предприемете няколко стъпки, за да защитите собствеността си и гаражната врата от въздействието на суровото зимно време. Можете да почистите улуците, за да предотвратите образуването на ледени язовири, да увиете откритите тръби с изолация, да запушите пукнатини в основата и около прозорците и да накарате професионален HVAC техник да инспектира отоплителната ви система.

 

Зазимяването на гаражните врати е важна стъпка, която много собственици пренебрегват. Подготовката на най-големия отвор във вашия дом предлага много предимства, включително повишаване на комфорта и енергийната ефективност, позволявайки ви да защитите съхраняваните предмети и да увеличите максимално живота на вратата.

 

Как да зазимате гаражната врата

Използвайте тези съвети, за да зазимите гаражната врата и да я предпазите от минусови температури.

 

Тествайте вратата

Проверката на вратата в края на есента Ви позволява да идентифицирате проблеми, които могат да се влошат, когато настъпи студеното време. Оценете способността на вратата да функционира, като използвате дистанционното управление, за да я отворите и затворите няколко пъти. Уверете се, че работи гладко и че няма необичайни шумове. Проверете релсите, за да се уверите, че не са огънати или повредени.

 

Проверете отварача и сензорите

Отварачката е „главият мозък“ на системата за гаражни врати. Тествайте всички функции, за да сте сигурни, че работят правилно. Сега също е отличен момент за смяна на батериите, особено ако е минало известно време от последния ъпгрейд.

Проверете дали механизмът за автоматично обръщане, функцията за безопасност, която предотвратява падането на вратата върху човек, животно или предмет, работи правилно. Ако не е, може да има проблем със сензорите от двете страни на отвора, който изисква незабавно внимание.

 

Проверете уплътнението

Защитната лента е гуменият материал, който обгражда периметъра на отвора на вратата и предпазва студения въздух. Ако забележите разкъсвания, пукнатини, празнини или липсващи участъци, трябва да премахнете и смените цялата лента. Избягвайте да използвате евтин, крехък материал, тъй като това ще осигури минимална защита срещу зимното време.

 

Смазвайте движещите се части

Нанасянето на прясна, несиликонова смазка върху ролките, пантите, пружините и други движещи се компоненти може да ги предотврати от замръзване, което може да попречи на вратата да се отваря или затваря.

 

Вземете вашите услуги за врати преди зимата

Ако се чувствате неуверени, потърсете опитните професионалисти, които могат да зазимят вашата гаражна врата вместо вас. Може пък и да решите да монтирате и изолирана врата, която осигурява максимална защита от студа.

Коментарите са изключени.