Пътищата в България са плачевни, сочи международен доклад

Доклад, изготвен от Световният икономически форум WEF, показват, че пътищата в държави от Третият Свят, като Замбия, Ботсвана или Танзания са по-добри от българските.

По състояние и качество на пътните настилки ние сме поставени на едва 97-мо място от общо 137 изследвани държави. Зад нас остават предимно такива, в които се водят, или до скоро са се водили граждански войни и сражения.

Колко изненадващо…

Според данните всички пътища в България са с обща дължина, около 20 000 км. По-малко от 3000 км се водят първокласни пътища, като магистралите са 741 километра. Всички останали са от втори и трети клас.

Огромна част от пътищата са в плачевно състояние, като над 6000 км от тях имат нужда от спешен ремонт.

Не може да не отбележим, че у нас се работи на парче и дори там, където се правят ремонти, става въпрос предимно за кръпки, като масово не се прилагат техническите стандарти, като например това настилката да бъде добре почистена преди полагането на асфалта.

Според директора на Института по пътища и мостове – Веселин Димитров „Започват да се появяват дупки и пукнатини на първата или втората година, това е недопустимо”.

Недопустимо, или не, такава е реалността в момента…

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *