Над 2 млн. лв. дарени за “Българската Коледа” през 2017 г.

За петнадесети пореден път тази година се организира благотворителната кампания “Българската Коледа”, която е под патронажа на президента. Тазгодишното й началото бе дадено през декември от държавния глава Румен Радев.

Досега са събрани над 2 милиона лева, съобщиха от прессекретариата на президента. Тази година „Българската Коледа” е под знака “В подкрепа на спасения детски живот”. Събраните средства ще се използват за деца, които са прекарали тежки заболявания и имат нужда от продължителна рехабилитация и грижи.

Изпратени са 484 хиляди дарителски есемеси на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117. Над 16 хил. лв. са дарени чрез ePay, а в дарителската банкова сметка са постъпили 1.525 млн. лв.

В началото на традиционния благотворителен коледен концерт съобщиха, че за 15-те години общата сума е 29 984 449 лв. и са подкрепени 3800 деца и 259 лечебни заведения.

На проведения снощи благотворителен концерт в Народния театър “Иван Вазов”, който се излъчи на живо по националните телевизии присъстваха президентът Румен Радев, председателят на НС Цвета Караянчева, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, президентът Росен Плевнелиев, дипломати, лекари и много деца, получили помощ от “Българската Коледа”.

В спектакъла участваха Орлин Горанов, Васил Найденов,”БТР”, възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство в София, детска вокална група “Бон-Бон”, Фолклорен танцов ансамбъл “Пламъче” и редица други известни български формации, певци и музиканти.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *