Руски въздушен ас – нашите пилоти в Сирия бяха по-добри от тези на САЩ

Руските пилоти винаги са успявали да се измъкнат от американските коалиционни бойни самолети, които срещат в небето над Сирия, каза руски въздушен ас, след като получи държавна награда от президента Путин в Кремъл.

“Когато се засичахме с нашите партньори от западната коалиция във въздуха, ние винаги се оказахме “на опашката”, както казват пилотите, което означава предимство във въздушен бой”, каза руският военен пилот Максим Маколин.

Така нареченото “преследване на изоставането”, когато носа на атакуващ самолет е зад опашката на самолета на противника, се счита за оптималната позиция във въздушна битка. Това дава на самолета отзад големи предимства, например остава скрит в “сляпота” диря зад на самолета пред него.

Маколин стана един от 14 000-те руски военнослужещи, които получиха награди за своята смелост и професионализъм по време на двугодишната руска кампания в Сирия. “Всичко това отразява много упорита ни работа по време на мисиите в Сирия. Мисля, че напълно отмъстих за смъртта на лейтенанта и герой на Русия Олег Пешков и всички останали, които не се върнаха от Сирия “, каза въздушният ас.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *