Ева Майдел се срещна с директорите на компании за пренос на електроенергия

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел се срещна с главните изпълнителни директори на водещи компании за пренос на електроенергия.

„Важно е да свържем възможностите на единния дигитален пазар с целите,които сме си поставили за изграждане на Енергиен съюз в Европа.Дигиталните технологии създават огромен потенциал за предлагане на по-персонализирани доставки на енергия и оптимизира консумацията. Отедна страна ефектът е по-достъпни цени на енергията, от друга повечесигурност на доставките и свързаност между мрежите на държавите в ЕС.Това са и цели на Енергийния съюз.“, коментира българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП, по време на среща с изпълнителните директори наводещи електрически оператори и компании в дигиталния сектор.

Срещата се проведе на 22 март 2018г. в Брюксел във формат на кръгла масаи в нея взеха участие изпълнителните директори на компании като 50Hertz, Amazon Web Services, APG, RTE. Основни теми на разговор бяхановите тенденции в технологиите и значението им за енергийния сектор -използването на изкуствен интелект, блокчейн, интелигентни мрежи иинтелигентни измервателни системи. Българският евродепутат подчерта важността на законодателството покоето институциите в Брюксел работят като Регламента за свободнотодвижение на нелични данни и Акта за киберсигурността.

В допълнение, Ева Майдел призова представителите на компаниите дадействат и като отговорни лидери по теми като Брекзит и напрежението втърговските отношения със САЩ, защото това са яснипредизвикателствата за икономиката на Европа

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *