Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
20/07/2024

Люлеещ стол за градина

Как да изберем правилния люлеещ стол на открито

С лекото си движение напред-назад и удобни подлакътници, люлеещите се столове на открито са се превърнали в синоним на спокойни сутрини и време заедно на предната веранда. Векове наред традиционните кобилици са били използвани за приспиване на бебетата и подпомагане на възрастните да се отпуснат.

Ако решавате дали да инвестирате или не в собствени люлеещи се столове на открито, вие сте попаднали на правилното място. Нашето изчерпателно, лесно за следване ръководство за закупуване Ви помага да решите коя опция за сядане ще пасне най-добре на вашето външно пространство и начин на живот.

Стъпка 1: Решете дали люлеещите се столове на открито са подходящи за вас

Най-напред: люлеещите се столове на открито ще паснат ли на вашето пространство и нужди? Ето някои съображения, които ще Ви помогнат да отговорите на този въпрос.

 • Външните люлеещи столове се движат най-добре върху гладки, плоски повърхности като бетон, външни плочки и дървена настилка. Трева, чакъл, калдъръм или други неравни повърхности не позволяват плавно люлеене.
 • Люлеещите се столове наистина заемат изненадващо много място, така че не забравяйте първо да измерите външната си площ, за да сте сигурни, че имате достатъчно мяст. Ще Ви трябва и достатъчно пространство за действителното люлеене.
 • Когато наоколо има деца или домашни любимци, внимавайте малките крачета, лапи и опашки да не се закачат под извитите водачи на стола.
 • Някои материали като дърво, естествена ракита, смола и алуминий трябва да бъдат преместени вътре, за защита при лошо време.
 • Има опции, които работят с широк диапазон от бюджети.Важно да се отбележи, че евтините опции може да се наложи да бъдат сменени след около година.

Стъпка 2: Определете колко място имате

Изберете правилните пропорции на люлеещия се стол

Благодарение на движението си напред-назад и просторните седалки, люлеещите се столове заемат повече място, отколкото бихте очаквали. Силно препоръчваме първо да измерите външната си площ, за да сте сигурни, че имате място за люлка.

Препоръчваме да оставите свободно пространство от всички страни на люлеещите се столове, за да може семейството лесно да се движи около тях и така няма да се блъскате в стени, хора или други столове.

Стъпка 3: Изберете правилните материали

Вероятно най-важният фактор при избора на градинска мебел, правилният материал може да направи или да наруши изживяването от притежаването на люлеещ се стол. Люлеещите столове за открито се предлагат от различни материали, които варират по качество и естетика. Следните характеристики са това, което трябва да имате предвид, когато избирате своя:

 • Издръжливост: Издържа ли на многократна употреба и външни елементи като дъжд, вятър и излагане на слънце
 • Поддръжка: Поинтересувайте се от колко поддръжка се нуждае
 • Комфорт: Осигурява ли достатъчно комфорт за седене за продължителни периоди от време
 • Тегло: В случай на вятър ще остане ли на място? Можете ли да го преместите сами
 • Цена: Колко пари сте готови да похарчите за люлеещ се стол
 • Външен вид: Координира ли се материалът с личния Ви стил и съществуващия външен декор

Стъпка 4: Изберете вашата цветова палитра

Правилният цвят за вашия люлеещ се стол в крайна сметка се свежда до личните предпочитания. Черните, белите или сивите люлеещи се столове се съчетават добре с модерния дизайн. Неутралните цветове са популярен избор поради тяхната гъвкавост, така че светлокафявите, кафявите и бежовите седалки ще изглеждат превъзходно във всеки хол на открито. Живи нюанси като червено, оранжево, синьо и зелено придават индивидуалност и нотка на цвят. Въпреки това изборът Ви на цвят може донякъде да бъде продиктуван от избрания от вас материал. Металните и дървените столове се предлагат в ограничени цветове, освен ако не са боядисани или оцветени (което изисква редовна поддръжка, за да се предотврати начупване, лющене и избледняване). Шприцовани пластмасови и дървени столове от HDPE се предлагат в различни нюанси, предлагайки Ви дъга от избор. Цветът не трае толкова дълго и е склонен към начупване и лющене. Вместо това потърсете мебели, в които пигментът и UV инхибиторите са смесени с пластмасовия материал, гарантирайки, че седалката Ви е наситена с устойчив на избледняване цвят от повърхността до центъра.

Не на последно място: Добавете аксесоари за вашия люлеещ стол на открито

Избрахте идеалния материал, размер, стил и цвят за люлеещия се стол – сега е време да добавите финалните щрихи с аксесоари за открито. Външните възглавници и декоративните възглавници са бърз начин да добавите комфорт и цвят към вашата рокля. За да държите глътки и леки закуски лесно достъпни, можете да сдвоите странична маса с вашия шезлонг (ако пространството позволява).

Източник: Online Store FreeForAll

Коментарите са изключени.